Tips

3 manieren om af te rekenen met inbrekers

Krijgen jullie in de buurt steeds vaker te maken met inbraken? Dat kan heel erg vervelend zijn, want je moet je wel veilig kunnen voelen in je huis. Je kunt je het je eigenlijk moeilijk voorstellen dat er mensen op deze aardkloot rondlopen die gek genoeg zijn om (meestal ’s nachts) je huis binnen te sluipen en je spullen mee te jatten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de strijd aan te gaan tegen inbrekers en deze in 99 van de 100 gevallen ook te winnen.

Beveiligingscamera’s

Natuurlijk een hele voor de hand liggende optie, maar wel een betrouwbare. Met een beveiligingscamera zet je de inbrekers op de gevoelige plaat. Je kunt kiezen voor verschillende veiligheidscamera’s. Vaak is het trouwens al voldoende om in of rond je huis duidelijk te laten merken dat je een camera hebt. Dit schrikt inbrekers al snel af. Helaas zijn dit regelmatig gehaaide gasten die de meest geavanceerde camera’s weten te doorzien en te verslaan. Je kunt daarom ook kiezen voor camouflagecamera’s. Deze hang je makkelijk op in bijvoorbeeld een boom of aan een regenpijp. Hierdoor zien inbrekers niet dat je een camera hebt, en ben je ze uiteindelijk te slim af als je ze hebt gevangen op beeld.

Mistmachines

Mistmachines zijn een steeds frequenter gebruikt noodmiddel tegen inbraken. Een mistgenerator zet je in een kamer en sluit je aan op het alarmsysteem. Wanneer het systeem afgaat omdat er niet welkome gasten binnen zijn, komt de mistmachine in actie. De kamer begint letterlijk met het uitstoten van dikke mist. Hierdoor ziet de inbreker binnen een tel geen hand voor ogen meer. Zie dan nog maar eens weg te komen! Nog een voordeel van dit systeem is dat de mist geen schade toebrengt aan je kostbaarheden. Op mistmachine.nl vind je een aantal uitstekende generators die jouw huis of kantoorpand beschermt tegen inbraken.

Neem een hond

Een laatste optie is natuurlijk het nemen van een hond. Hier moet je wel echt klaar voor zijn. Je moet een hond willen en bereid zijn om veel tijd en energie te steken in het opvoeden. Hier krijg je natuurlijk wel een heleboel liefde voor terug. Want als je eenmaal een trouwe viervoeter in huis hebt, wil je eigenlijk nooit meer anders. Je kunt ze zelf helemaal opvoeden of ze naar de puppycursus laten gaan. Hier leren ze alle basiscommando’s. Vervolgens zijn er verschillende cursussen waar je je hond leert om aan te slaan als er ongenode gasten binnenkomen. Vaak halen inbrekers het niet in hun hoofd om in te breken in een huishuiden met een hond.