Geen categorie

3 tips om productief thuis te werken

Voor de een is het ideaal, en de ander vindt het helemaal niets: thuis werken. Bij sommige beroepen ben je ertoe genoodzaakt, terwijl anderen nooit buiten hun kantoor om hoeven te werken. Hoe hou je jezelf het meest productief tijdens een dag of week thuis werken? Dat lees je in deze blog!

 

Maak een schema (en hou je eraan)

Het meest belangrijke aan thuis werken is dat je routine in stand blijft. Sta elke dag om dezelfde tijd op, ontbijt zoals je dat gewoonlijk ook doet en maak dagtaken voor jezelf. De verleiding om andere dingen te doen dan werken is toch even iets groter dan wanneer je op kantoor zit. Ook is het belangrijk om jezelf ‘normaal’ te kleden, en niet de hele dag in je pyjama te blijven zitten. Natuurlijk hoef je niet in driedelig pak, ik heb er voor gekozen mijn Black Bananas trainingspak af te wisselen met een spijkerbroek en Black Bananas hoodie. Met deze combi zie je er stijlvol uit en blijf je alsnog comfortabel.

Investeer in je werkplek

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat je een fijne plek hebt om te werken. Niet iedereen is gezegend met een kantoor aan huis, maar probeer alsnog een goede plek voor jezelf te creëren. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een rustige plek, bijvoorbeeld niet pal aan een drukke straat. Woon je met huisgenoten, dan is het wel lekker als je niet midden in de woonkamer gaat zitten in verband met verstoringsgevaar. Daarnaast moet je ook goed opletten op je houding, want dit kan heel vervelend worden voor je rug en nek. Heb je ruimte voor een bureautje? Schaf dan meteen een goede bureaustoel aan, deze zal je echt enorm veel plezier doen.

Neem je pauze

Ten derde is het belangrijk om ook echt pauzes in te lassen zoals je normaal ook zou doen. Dat betekent dat je echt even rust moet nemen als het tijd is om te lunchen bijvoorbeeld, doe dit liever niet achter je scherm. Het is ook een goed idee om 2 keer per dag even een klein rondje te lopen buiten, de frisse lucht doet je concentratie vast goed. Vergeet ook niet in contact te blijven met je collega’s, een beetje sociaal contact doet iedereen natuurlijk goed.

Heb jij nog tips om productief te blijven tijdens het thuis werken? Laat het ons weten!