youtuber-2838945_1920
Financieel

4 tips bij ontslag!

Ben je of word je binnenkort ontslagen? Dan helpen wij jou op weg met deze tips! Wanneer je weet dat je ontslagen wordt, wil je er natuurlijk alles aan doen om hier bovenop te komen. Je zult merken dat je minder geld te besteden hebt en dat je misschien verveelt raakt van het thuiszitten. Ondanks dat de situatie enorm lastig is, willen wij je graag helpen met deze 4 tips. 

Uitkering

Check of je recht hebt op een uitkering en of je dit überhaupt zou willen. Na het ontslag kun je recht hebben op een werkloosheidsuitkering. Voordat je deze uitkering krijgt, moet je kunnen aantonen dat je het niet eens bent met het ontslag. 

Zit niet stil

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dit kan lastiger zijn dat je denkt. Je zit er waarschijnlijk nog doorheen, omdat je ontslagen bent, waardoor je snel de neiging zult hebben om niks te gaan doen. Wil je een andere baan? Zorg dan dat je als doel voor jezelf hebt om elke dag te reageren op vacatures of telefonisch contact op te nemen met bedrijven. 

Een lager inkomen

Ook wanneer je recht hebt op een uitkering, moet je rekening houden met een lager besteedbaar inkomen. Een tip is dus om een duidelijk overzicht te maken van vaste lasten, boodschappen en andere uitgaven. Hierdoor heb je inzichtelijk wat je kunt uitgeven en waar het meeste geld naar toe gaat. Je kunt ook bewindvoering Enschede inzetten om financiële hulp hiervoor te krijgen. Dit kun je regelen bij Met ‘n Klik!

Recht op toeslagen

Nu je geen looninkomen meer hebt, is de kans groot dat je recht krijgt op bepaalde toeslagen. Denk bijvoorbeeld aan een huurtoeslag. Vraag deze toeslagen binnen 6 weken na het ontslag aan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *