Geen categorie

Afvalbak huren, waar moet u aan denken?

Of u nou bezig bent uw droomhuis te verbouwen of dat u uw tuin eens helemaal over schop wilt halen, in beide gevallen is een afvalbak huren zeker een aanrader. Vaak wordt er goed over een verbouwing nagedacht. Immers is het meestal een ingrijpende gebeurtenis: leven van afhaal maaltijden omdat de keuken een grote puinhoop is, of bij de buren moeten aankloppen om te kunnen douchen. Daarnaast kan elke verbouwing u dichter bij uw droomhuis brengen en dus is het zelfs leuk om over de verbouwing na te denken! Nadenken over een afval container brengt u misschien niet net zo veel plezier, maar het is wel net zo nuttig.

Welke container moet ik huren?

Heeft u zich al wel een beetje in de container wereld verdiept zal het u vast opgevallen zijn dat het niet een kwestie is van zomaar de eerste de beste container huren maar dat er ontzettend veel verschillende containers bestaan. Ten eerste moet u bedenken wat u kwijt wil in uw container. Geeft u de tuin een grote beurt? Kies dan voor een container waar u groen- en tuinafval in kwijt kunt of een waar schone grond in mag. Welke u moet kiezen, hangt van de precieze werkzaamheden af. In een container voor groen- en tuinafval kunt u onder andere snoeiafval, takken of struiken in kwijt. Ook mag er maximaal 5% grond in. Is dit percentage hoger, kiest u voor de schone grond container. Hier mag bijvoorbeeld grond, tuinaarde, klei of zand in. Dit afval kan gerecycled worden tot bijvoorbeeld nieuwe tuingrond. Let er wel op dat deze grond niet (te veel) vervuild mag zijn. Gaat u juist uw huis verbouwen? Dan is een container voor bouw- en sloopafval waarschijnlijk het meest geschikt. U kunt hierbij denken aan afvalproducten als schoon puin, metaal of kunststoffen maar ook aan vloerbedekking, dak afval in geringe mate en oude ramen. Let erop dat u hier geen grof vuil in kwijt kunt zoals matrassen of meubels. Wilt u dit ook kwijt tijdens uw verbouwing? Dan kunt u het beste ook een grofvuil container huren.

Formaat

Heeft u gekozen welke soort container u nodig heeft, moet u ook nog een formaat kiezen. Afhankelijk van het type container zijn er verschillende formaten mogelijk. Denk er van te voren goed over na hoeveel afval u gaat weg gooien, dit kan u een hoop geld schelen. Een half zo grote container is vaak meer dan half zo duur.