Geen categorie

Afvalcontainer huren. Zo geregeld!

Wanneer je bezig bent met een klus waar veel afval bij komt kijken weet je soms niet waar je al dat afval moet laten. Meerdere keren op en neer rijden naar de stortplaats kan erg veel tijd kosten terwijl je jouw tijd juist goed moet gebruiken. Bovendien is het wegbrengen van restafval meestal niet gratis. De exacte kosten verschillen per regio en kunnen snel oplopen. In sommige situaties is het een passende oplossing om een afvalcontainer te huren. Hoe gaat dit in zijn werking? Dat lees je op deze pagina.

Waar kan ik terecht?

Na het overwegen van jouw opties om van je afval af te komen heb je besloten dat je een container gaat huren. Maar hoe doe je dat? En welke container is geschikt voor jouw project? Op Afval.nl vind je alle informatie die je nodig hebt. Zoals tarieven, locaties en soorten containers. Een container kies je op basis van je afvalsoort en de hoeveelheid afval die je hebt. Je kan kiezen tussen een 2,5 m3 of 10 m3 container. Als je voor 15:00 uur een container huurt is deze de volgende werkdag al op locatie en kan je deze gaan vullen. Wanneer je klaar bent met de container hoef je alleen een ophaalopdracht in te plannen. Dit kan online of via de klantenservice. Indien je container vol is en je nog meer afval hebt kun je de volle container laten vervangen door een lege. Geef dit dan aan in de afhaalopdracht. Het is overal in Nederland mogelijk om een afvalcontainer te leveren. Zelfs in drukke steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag kan je opslag laten plaatsen voor je afval. Let hierbij wel goed op of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen.

Welke soorten afval zijn er?
Als je een afvalcontainer huurt is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten afval. Omdat er regels zijn over afval scheiden en storten mogen niet alle soorten afval bij elkaar in dezelfde container. Voor een verbouwing is bijvoorbeeld de gemengde bouwafval container de perfecte oplossing. In deze container mag grofvuil, huisraad, schoon puin, gips, hout, zand, metalen, glas, papier, plastics en kunststoffen. Houd hierbij wel rekening dat bepaalde stoffen zoals asbest en dekafval niet in de container mogen. Voor werkzaamheden in de tuin zoals een boom snoeien, gras maaien en hovenieren is een tuin- en plantsoenafval container nodig. Deze container is geschikt voor boomstammen, takken, struiken, planten, bladeren, gras, riet en aanhangende grond. Voor een overzicht van alle mogelijkheden voor jouw afval kijk je op afvalcontainer huren