beleggingspanden hypotheek

De aandachtspunten van een hypotheek voor een beleggingspand

Wil je op een handige manier je spaargeld in waarde laten groeien, in plaats van je kapitaal op de bank door waardevermindering (inflatie) te laten verpieteren? Dan ben je niet de enige ondernemer of particulier die hierover nadenkt. Het aantal Nederlanders dat besluit om een beleggingspanden hypotheek af te sluiten om in vastgoed te beleggen, laat een flink stijgende lijn zien. Er valt in deze hoek namelijk veel geld te verdienen, zeker op langere termijn. Maar het is wel belangrijk om een aantal zaken goed in het vizier te houden als je een beleggingspanden hypotheek wilt gaan afsluiten om een tweede woning, winkel of een bedrijfsgebouw te kopen voor de verhuur. In dit blog kun je lezen waar je goed op moet letten!

beleggingspanden hypotheek

Dit is een beleggingshypotheek

Een beleggingspanden hypotheek is een speciale hypotheekvariant, waarbij je gedurende de looptijd kapitaal opbouwt en vermeerdert. Met het opgebouwde bedrag wordt de hypotheek aan het einde van de looptijd volledig afgelost. En op dat moment ben je dus eigenaar van een aangekochte tweede woning of een bedrijfspand.

Een eigen inleg is vaak een vereiste

Cruciaal om te weten als je een passende beleggingshypotheek zoekt, is dat vrijwel alle hypotheekaanbieders en kredietverstrekkers eisen dat er een aanzienlijk gedeelte aan eigen geld ingebracht wordt. In de meeste gevallen gaat het om ongeveer 20 tot 25 procent van het totale hypothecaire bedrag, maar er zijn ook uitschieters richting 30 tot 35 procent. Dit houdt voor jou als investeerder in dat je duizenden tot tienduizenden euro’s aan eigen kapitaal zult moeten hebben, wil je überhaupt een beleggingshypotheek rond kúnnen krijgen. Je moet dit geld kunnen missen zonder daarmee onnodige risico’s te lopen, dus denk hier goed over na!

Houd de rentepercentages in het vizier en vergelijk deze

Wie de beste financiële deal wil krijgen voor het bekostigen van een beleggingspand, doet er verstandig aan om bij minimaal 2 tot 3 financiële aanbieders een uitgebreide prijsopgave aan te vragen. Let hierbij goed op het rentepercentage, die vast of variabel kan zijn, en op de kleine lettertjes in het contract. Door de prijsopgaves met elkaar te vergelijken, krijg je vaak een goed beeld van de opties die er in jouw situatie zijn. Alvast succes met beleggen en geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *