Geen categorie

De installatie van een tv lift

TV liften zijn perfect voor het gebruik in ruimtes waar je liever de tv verbergt als je deze niet nodig hebt, of omdat je het er gewoon mooi uit vind zien. Een tv lift kan om die reden bijvoorbeeld ook in een bed of jacuzzi worden geïnstalleerd. Vandaag vertel ik in mijn blog over het installeren van een tv lift en welke tips hier bruikbaar bij zijn.

TV lift aanschaffen

Het maken en installeren van een tv lift is niet weggelegd voor mensen met twee linkerhanden. Enige handigheid is wel een vereiste. Als je hierover twijfelt, dan kun je het beste hulp inschakelen van iemand die hier wel handig in is. Het moet natuurlijk wel in één keer goed gaan. Voor je begint met bouwen is het handig om de tv te testen en of alle kabels werken. Er zijn twee type tv liften, de hydraulische en de mechanische. Mijn voorkeur heeft een hydraulische tv lift, omdat deze muis stil is en de levensduur ook langer blijkt te zijn. De prijs is ook iets duurder, maar daar koop je wel kwaliteit voor terug. 

 

Het zelf maken van een tv lift wordt niet aangeraden. De onderdelen van een tv lift zijn bij losse aanschaf vaak duurder en bij het uitkiezen van niet juiste onderdelen zit je straks met een gebroken tv. Het is ook niet nodig, want een pakket kopen is veel eenvoudiger. Maak het jezelf dus niet moeilijker. 

Welke type tv lift wil ik hebben?

Er bestaan verschillende types tv liften. De horizontale tv lift komt logischerwijs omhoog en omlaag en de verticale tv lift gaat opzij. De verticale tv lift zie je wel eens in tv kasten terugkomen, terwijl een horizontale tv lift bijvoorbeeld verdwijnt in het plafond. De draaibare tv lift en tv lift plafond zijn types die je minder vaak tegenkomt. 

Bevestigen

Uiteindelijk is het belangrijk om de tv lift in exact het midden van de klep utisparing die in het tv lift meubel is gemaakt te monteren. Zorg ervoor dat je opener een klein stukje onder de klep zit. Als je dit teveel doet, dan duurt het langer voordat de tv uit de kast kan komen. Uiteraard moet je de accessoires ook installeren, zoals bluetooth of infrarood bediening. Met een simpel kastje kunt je de lift eenvoudig aansturen.