Geen categorie

De leukste dingen om thuis te ondernemen

Ben je thuis, of ben je opzoek naar een leuke activiteit tijdens een familieweekend of tijdens een verjaardag? Dan hebben wij voor jou de leukste activiteiten op een rijtje gezet. Van sportief tot creatief! Vergeet even het schoonmaken en opruimen en onderneem wat leuke activiteiten die je hieronder vindt!

Ga creatief aan de slag

Ben je creatief? Of wil je iets creatief maken? Onze eerste tip is: zoek wat hout op in de schuur en maak je eigen woonaccessoires. Woonaccessoires zijn ontzettend leuk en ook nog is simpel om te maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van kleine boekenplankjes, sleutelkastjes of je kan wat decoratie maken door middel van hout en touw.

Naast creatief te zijn met hout kan je ook creatief zijn met epoxy giethars. Epoxy giethars is in eerste instantie vloeibaar waardoor je het kan gieten. Vervolgens hard het uit waardoor je mooie decoratieve spulletjes kan maken. Je kan bijvoorbeeld een dienblad met daarop bierdopjes volgieten waardoor je een grappig effect krijgt. Epoxy is transparant waardoor alle elementen zichtbaar blijven.

Wees actief en maak je eigen home work-out

Wil je liever thuis sporten dan in de sportschool? Dan is het een leuk idee om een eigen workout materialen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bankje waarop je verschillende oefeningen kan uitvoeren. Daarnaast kan je ook een eigen circuit maken in je achtertuin. Maak bijvoorbeeld hindernissen, vul zakken met zand die je omhoog moet tillen of ergens op moet leggen. Je kan ook flessen water vullen en daarmee gaan trainen.

Maak je eigen meubilair

Ben je een beetje handig en creatief? Pimp dan je tuin door bijvoorbeeld een tuinbankje te maken of je eigen tafeltje. Je kan ook voor binnen een tv-meubel maken van steigerhout, of je eigen bed. Maak bijvoorbeeld een bed-frame waarin je een lattenbodem kan leggen waardoor je een eigengemaakt bed hebt en misschien ook nog wel perfect op maat. Daarnaast kan je ook heel gemakkelijk (zonder dat je handig hoeft te zien) vierkante houden bijzettafeltjes maken. Deze tafeltjes kan je voor van alles en nog wat gebruiken, denk bijvoorbeeld aan naast je bank of als nachtkastje.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie om wat leuke dingen thuis te doen. Naast het schoonmaken en de standaard dingen in huis is het natuurlijk ook goed om af en toe wat leuks te doen zodat je je thuis niet te snel gaat vervelen of teveel gaat ‘hangen’.