Geen categorie

De ultieme thuiswerkplek

Thuiswerken: velen van ons moeten er nu aan geloven. Het lijkt misschien een hele opgave, maar met een paar kleine aanpassingen kun je heel gemakkelijk een fijne en efficiënte werkplek voor jezelf creëren in je eigen huis. In deze blog bespreken wat je allemaal moet regelen om dit snel voor elkaar te krijgen.

Het bureau

Een fijne thuiswerkplek begint natuurlijk met de fysieke plek waar je gaat zitten werken in de komende periode van isolatie. Een veelgemaakte keuze is natuurlijk de eettafel. Logisch, want dit is een meubelstuk wat bijna iedereen wel in zijn huis heeft staan en welke vaak groot genoeg is om voor deze activiteit in te richten. We kunnen het ons wel voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op een permanente wirwar van kabels, post-its en andere werkbenodigdheden op de plek waar ook gegeten moet worden. Zonder al te veel moeite kun je ook gewoon een tijdelijk bureau creëren welke weinig ruimte inneemt. Alles wat je daarvoor moet regelen zijn vier tafelpoten (verkrijgbaar bij de bouwmarkt of te bestellen bij IKEA). Deze poten schroef je aan een blad. Dit blad kan bestaan uit enkele oude planken die je aan elkaar schroeft of een meubelblad van de bouwmarkt. Zorg dat het blad in ieder geval breed genoeg is voor je stoel en diep genoeg voor je laptop, dan zit je al helemaal goed.

Een extra scherm

Voor de meeste mensen is het omschakelen van één of meerdere schermen op kantoor naar enkel een klein laptopscherm de grootste opgave. De eerste thuiswerkdagen is dat wellicht nog wel te doen, maar als deze lockdown langer gaat duren zullen onze ogen snel vermoeid raken van al dat getuur. Om comfortabel thuis te werken is een computerscherm dan ook essentieel. Veel mensen zullen nog wel een oud scherm op zolder hebben liggen of hebben een scherm van kantoor mee naar huis mogen nemen. Hierbij is het belangrijk om wel de juiste bekabeling te regelen. Bij dat scherm van 10 jaar geleden ontbreekt misschien de stroomkabel of je beschikt thuis niet over de juiste connector voor jouw laptop. Dit is geen probleem. Online kun je makkelijk allerhande kabels bestellen, welke vaak al de volgende dag worden geleverd. Over besmetting en contact met een bezorger hoef jij je geen zorgen te maken. Kleine objecten zoals kabels worden namelijk bijna altijd in luchtkussen enveloppen verzonden. Zo passen ze gewoon door de brievenbus. Wel zo handig!

Wat heb jij allemaal geregeld om je werksituatie aan te passen op de huidige omstandigheden? Wij zijn benieuwd!