Tips

De voordelen van camerabeveiliging voor uw winkel

Als u uw eigen winkel heeft, dan is deze u vast en zeker erg dierbaar. Bovendien gaat er flink wat geld zitten in een eigen winkel. U wilt dus vast en zeker niet dat dit van u afgenomen wordt. Daarom is het van groot belang dat u uw winkel goed beschermt. Een manier om dit te doen is door beveiligingscamera’s op te hangen. In deze blog leest u meer over de voordelen van camerabeveiliging

Afschrikkend effect

Een belangrijk voordeel van camerabeveiliging is er een waar veel mensen in eerste instantie niet meteen aan denken. Dit is namelijk de afschrikkende werking van camera’s. Het grootste deel van de inbraken die er gepleegd worden zijn gelegenheidsinbraken. Dit betekent dat de criminelen inbreken omdat er gewoonweg makkelijk in te breken valt. Als zij echter zien dat een winkel beveiligd wordt door middel van camera’s, dan zullen zij veel minder snel inbreken. Dit afschrikkende effect geldt zowel voor camera’s als voor alle andere vormen van beveiliging. Zelf een sticker op de deur die aangeeft dat een winkel beveiligd wordt door camera’s kan al leiden tot een afschrikkend effect. Inbrekers nemen namelijk toch liever het zekere voor het onzekere en kiezen dan sneller een winkel dat niet beveiligd wordt door middel van camerabeveiliging. 

Opsporing van de dader

Het liefst wilt u natuurlijk dat de inbrekers afgeschrikt worden door de camera’s die er hangen en helemaal niet proberen in te breken. Toch kan het nog voorkomen dat er alsnog ingebroken wordt. Dit is heel vervelend, maar gelukkig komen de beveiligingscamera's dan toch nog van pas. Op de beelden hiervan kun je namelijk precies zien hoe en wanneer de inbraak gepleegd is. Bovendien is het soms mogelijk om een gezicht te zien van de dader. Al deze elementen zorgen ervoor dat de politie de inbreker makkelijker kan opsporen en hopelijk te pakken krijgen.  

Te combineren met een alarmsysteem

Het nadeel aan camerabeveiliging is dat het de dader niet op heterdaad kan betrappen. Daarom is het ook verstandig om na te denken over andere manieren van beveiliging. De camera’s die u plaatst zijn namelijk ook te combineren met een alarmsysteem. Met zo’n systeem kun je niet alleen de beelden van de inbraak zien, maar gaat er ook een alarm af op het moment dat er ingebroken wordt. Dit schrikt de inbreker af en deze zal meteen proberen te vluchten. Veel alarmsystemen geven dan ook meteen een sein af naar de lokale alarmcentrale, waardoor de politie snel ter plaatse kan zijn.