Tips

De voordelen van spouwmuurisolatie

Wanneer je een huis hebt dat matig tot slecht geïsoleerd is, dan zul je dit ongetwijfeld merken in de stookkosten. Een mogelijkheid om de stookkosten omlaag te brengen is door te kiezen voor spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een isolatietechniek die zowel goed voor uw portemonnee, als voor het milieu is. Door gebruik te maken van spouwmuurisolatie ben je als bewoner beter in staat je huis te isoleren. Het plaatsen van de spouwmuurisolatie brengt veel voordelen met zich mee en is in de meeste gevallen binnen één dag geklaard.

Verbetering van het wooncomfort.

Eén van de grootste voordelen van spouwmuurisolatie is het verbeterde wooncomfort. Door voor spouwmuurisolatie te kiezen verbetert het wooncomfort van je woning direct. Spouwmuurisolatie heeft namelijk een dubbele werking. Tijdens warme weersomstandigheden houdt het de warmte buiten, zodat je het binnen koel kunt houden. Terwijl het tijdens de wintermaanden de kou buitenhoudt en je het binnen warm weet te houden. Door het verlies van warmte te beperken hoef je dus minder bij te stoken.

Op de lange termijn levert het geld op

Een andere reden om voor spouwmuurisolatie te kiezen is omdat het geld oplevert. Eerder kwam al naar voren dat de stookkosten een stuk lager zullen uitvallen wanneer je kiest voor spouwmuurisolatie. Op jaarbasis scheelt dit al gauw 300 tot 500 euro. Met deze jaarlijkse besparing heb je de kosten van de spouwmuurisolatie binnen 2 tot 4 jaar al terugverdiend. Naast het snelle terugverdienen zorgt spouwmuurisolatie ook voor een waardestijging van je woning. Door voor spouwmuurisolatie te kiezen zal je woning energiezuiniger zijn. Dit zal een positief effect hebben op het energielabel van je woning. Mocht je ooit nog een keer je woning willen verkopen, dan zal dit resulteren in een hogere verkoopprijs. Zeker in tijden als deze, waarbij het terugdringen van je energieverbruik een hot topic is, kan het een potentiële koper over de streep trekken.

Beter binnenklimaat

Tot slot zorgt spouwmuurisolatie voor een beter binnenklimaat. Door voor spouwmuurisolatie te kiezen ben je als bewoner beter in staat de tempratuur constant te houden, dus minder tempratuurschommelingen. Verder zorgt spouwmuurisolatie voor een lagere luchtvochtigheid. Hierdoor is de kans klein dat schimmels zich binnenshuis kunnen ontwikkelen. Zo draagt muurisolatie dus bij aan een gezonder klimaat binnen je woning.

Nadeel van spouwmuurisolatie ontkracht

Veel mensen denken dat, ondanks de vele verbeteringen, spouwmuurisolatie tot vochtproblemen in de spouwmuur kan leiden. Echter stamt deze gedachtegang uit de jaren ’70 toen men net met spouwmuurisolatie begon. Het materiaal dat men toen gebruikte had geen ventilerende werking, en leidde op den duur tot vochtophoping. Het materiaal dat tegenwoordig gebruikt wordt kent deze problemen niet meer, dit zijn problemen die dus tot het verleden behoren.