Geen categorie

Een verhuizing regelen

Waarschijnlijk heb je zelf al wel is een keer een verhuizing meegemaakt. Misschien verliep dit allemaal heel soepel of misschien waren er toch nog aardig wat verbeterpunten. Verhuizen is natuurlijk ook een hele klus en zeker als je ervoor kiest om alles zelf te doen. Er is niet een bepaalde manier van verhuizen die voor iedereen goed werkt maar er zijn wel een aantal tips waarmee je het voor jezelf een stuk makkelijker kan maken.

Voor de verhuisdag

Voordat de grote dag aanbreekt zijn er al heel wat dingen die je kan doen. Denk als eerste even na of je een verhuisbedrijf wilt inhuren of dat je het zelf met hulp van familie en vrienden wilt gaan doen. Als je ervoor kiest om familie en vrienden te vragen doe dit dan ruim op tijd. Mensen hebben helaas niet altijd tijd en door het vroeg van tevoren te vragen heb je meer kans dat ze kunnen. Stuur een week voor de verhuisdag ook nog even een herinnering naar ze, misschien waren ze het alweer een beetje vergeten… Bepaal voor je verhuist ook of al die spullen op zolder echt mee moeten, of dat je moeite kunt besparen door ze alvast weg te gooien. Kijk even of je sommige dingen echt nog nodig hebt of dat het tijd is om er afstand van te doen. Dit scheelt een hele hoop sjouw werk. Ook is het een goed idee om een bij-de-hand-tas in te pakken. Tijdens de verhuizing wil je niet op zoek hoeven naar sleutels, papieren, toiletspullen of andere zaken die je bij de hand wilt hebben.

Financiële aspecten

Van tevoren heb je natuurlijk een hypotheek etc. afgesloten. Misschien was dit erg gunstig voor jou of toch niet helemaal. Het is dan handig om op hyptoheekrente.nl te kijken voor de actuele hypotheekrente. Zo ben je er zeker van dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Door een goed plan te maken van tevoren zal het je ook een hoop geld besparen. Want tijdens de verhuizing zelf zal je nog voor veel dingen moeten betalen. Het verhuisbedrijf bijvoorbeeld, of de hulptroepen uit je familie. Deze harde werkers moeten tussendoor natuurlijk ook eten en drinken krijgen. Verhuisdozen zijn ook niet onmisbaar tijdens een verhuizing. Verhuisdozen zijn allemaal even sterk en groot waardoor je makkelijk gelijke stapels kunt maken. Wat je ook niet mag vergeten is de bestemming van de verhuisdoos noteren. Het zal vervelend zijn als je straks de spullen voor in de keuken helemaal naar zolder hebt gedragen…