Gebruik douglas palen als je bezig bent in en om de tuin

Je bent bezig met een groot tuinproject. Dan wordt aangeraden om douglas palen te gebruiken, want die palen worden vaak gebruikt voor in en om de tuin. Het zijn palen die gemaakt zijn van douglas hout. Omdat Douglas hout een vaste structuur heeft zijn de palen erg stevig. Bovendien gaan de palen, die een prachtige, roze-achtige kleur hebben, dankzij die stevige structuur erg lang mee. Uiteraard moeten ze dan wel goed worden behandeld. Palen die niet goed worden behandeld vergrijzen.

Enkele toepassingen van douglas palen

Je overweegt om Douglas palen aan te schaffen. Dan moet je weten bij welke klussen in en om de tuin je die palen kunt gebruiken. Douglas palen worden onder andere gebruikt als schuttingpalen. Maak je een pergola of een overkapping? ook dan kun je de van het sterke douglas hout gemaakte palen goed gebruiken. Bij het zelf maken van een pergola of overkapping moet je weten hoe je dat het beste aanpakt. Gebruik een handig stappenplan. Dit stappenplan kun je vinden op de website van de leverancier van de douglas palen.

Doulas palen moeten goed worden behandeld

Douglas palen moeten, zoals al eerder opgemerkt goed worden behandeld. Door de palen goed te behandelen blijft de mooie roze kleur, die de palen een luxe uitstraling geeft, behouden. Bovendien gaan platen die goed worden behandeld natuurlijk veel langer mee dan onbehandelde platen. Dienen de door jou aangeschafte palen als schuttingpalen? Dan moet je ervoor zorgen dat het hout minimaal 10 cm boven de grond blijft. Het hout blijf minimaal 10 cm boven de grond als je betonpoeren plaatst die 10 cm boven de grond uitsteken. Dankzij die betonpoeren blijven de schuttingpalen vrij van opspattend vuil en vocht. Omdat de palen 10 cm boven de grond blijven, wordt de levensduur van de palen aanzienlijk verlengd. De levensduur wordt ook verlengd als je  de palen behandelt met beits, olie of verf.

De juiste maat

Douglas palen zijn leverbaar in diverse maten. De palen zijn leverbaar in de kopmaten 10 X 10  cm, 12 X 12 cm, 15 X 15 cm en 20 X 20 cm. Welke maat heb je nodig? Voor toepassingen als pergola's, schuttingen en tuinhuisjes zijn palen van 12 X 12 cm erg geschikt. Palen van 15 X 15 cm, een in de tuin veelgebruikte kopmaat, zijn geschikt voor bijvoorbeeld pergola's en als schuttingpalen. Die palen kunnen in diverse lengtematen worden geleverd. Douglas palen met een grote afmeting van 20 X 20 cm worden onder andere gebruikt om vloeren, schuttingen, hekken en tuinmeubelen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *