Goedkope energie voor zzp’ers? Check de tips

Zzp’ers hebben ruim de keuze wanneer het om energie zakelijk zzp gaat. Toch is dit een van de grootste groepen in Nederland die niet weet waar ze voor moeten gaan. Ga je voor een zakelijk energiecontract voor je werkplek of voor thuis of maak je gewoon gebruik van je particuliere energiecontract? Zakelijke energiedeals worden met het jaar interessanter voor zzp’ers en andere zakelijke afnemers. Daarom is het zeker aan te raden om eens te kijken wat de mogelijkheden in die hoek zijn. In dit artikel lees je meer over zakelijke of particuliere energie voor zzp’ers en hoe je de beste energiedeal scoort.

Kies ik voor een zakelijk of particulier energiecontract?

In je zoektocht naar een passend energiecontract voor je werkzaamheden als zzp’er krijg je diverse mogelijkheden te zien voor zowel zakelijke als particuliere energiedeals. Waar je jaren geleden waarschijnlijk standaard voor een particulier energiecontract zou gaan, is de kans groot dat je nu misschien een zakelijk contract overweegt. Dat is iets wat veel ondernemers doen; zakelijke energiecontracten zijn de laatste jaren namelijk een stuk interessanter geworden voor zzp’ers en andere ondernemers. Zo zijn ze voordeliger geworden omdat er meer aanbod is bijgekomen en zijn de voorwaarden hier en daar veranderd. Wanneer je alleen vanuit huis werkt met een laptop is een zakelijk energiecontract niet per se nodig. Verbruik je (veel) meer energie voor je bedrijf vanuit je woning dan is het zeker aan te raden om eens op zoek te gaan naar een zakelijk energiecontract. Hoe hoger je energieverbruik is, des te aantrekkelijker een zakelijk energiecontract is.

Zakelijke energievergelijker gebruiken voor beste deal

Nu vraag je je misschien af hoe je een voordelige energiedeal vindt, onafhankelijk voor welk soort energiecontract je gaat. Er is een heel gemakkelijke manier om binnen no time inzicht te krijgen in welke energiedeals er op het moment allemaal zijn. Hoe je dat doet? Simpel: begin met particulier of zakelijk energie vergelijken. Wanneer je op zoek bent naar een zakelijk energiecontract is het aan te raden om met een zakelijke energievergelijker te werken. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker; vul hier je jaarlijkse energieverbruik in en eventueel extra wensen en de tool zoekt voor jou de best passende deal. Hierbij krijg je altijd meerdere aanbiedingen en prijzen te zien, zodat je zelf kunt kijken welk contract de beste match is. Het is goed om te weten dat deze tool volledig onafhankelijk is, waardoor je altijd een eerlijk en compleet aanbod te zien krijgt. Je kunt dus wel verder gaan zoeken, maar in dat geval kom je dezelfde aanbiedingen tegen terwijl je daar meer tijd aan kwijt bent.

Let op voorwaarden voor goede energiedeal

In je zoektocht is er een aantal punten waar je op kunt letten om op die manier een aantrekkelijke energiedeal te kunnen scoren. Wist je bijvoorbeeld dat je energiecontract vastzit aan een aantal data? Zo is er een opzegtermijn waar je rekening mee moet houden; per energieleverancier verschilt het wanneer zo’n termijn begint. De één rekent 30 dagen, terwijl de ander een opzegtermijn van drie maanden heeft. Zorg er in ieder geval voor dat je pas overstapt naar een ander energiecontract wanneer je opzegtermijn in is gegaan. Doe je dit eerder dan scoor je een opzegboete; het bedrag dat je nog had moeten betalen voor de energie komt bovenop de energiekosten van je nieuwe energiecontract. Kijk ook goed naar de einddatum van je zakelijke energiecontract. Je wilt niet te vroeg zijn met overstappen, maar ook zeker niet te laat. Vergeet je het om je contract op te zeggen dan kan dit energiecontract namelijk stilzwijgend worden verlengd. Helaas gebeurt dat niet voor de aantrekkelijke actietarieven die je overal ziet. Kortom: onderneem altijd actie en begin met zakelijk vergelijken om zo nooit te veel te betalen voor je zakelijke energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *