Goud en Bitcoin worden met elkaar vergeleken, waarom?

Bitcoin is een cryptovaluta en een betaalmiddel dat mondiaal wordt geaccepteerd. Het is de eerste digitale munt die werkt zonder centrale bank en zonder een centrale beheerder. De transacties gebeuren zonder tussenpersoon en tussen de gebruikers onderling. De transacties worden geverifieerd en worden opgeslagen in een openbare database. Tot kort geleden was het zeer ongebruikelijk dat financiële analisten of professionele vermogensbeheerders de twee beleggingscategorieën, bitcoin en goud serieus met elkaar vergeleken. Bitcoin, dat vaak het digitale goud genoemd, wordt al heel erg lang gezien als een riskante investering voor de korte termijn. Goud wordt juist gezien als een veilige optie in tijden van crisis.

Goud en de Bitcoin

Steeds meer mensen kiezen er voor om goud te kopen. Goud kopen kan dan ook op heel erg veel verschillende sites en in heel erg veel verschillende winkels. Een bedrijf waar goud kan worden aangeschaft is DoijerKalff. Steeds meer beleggers vergelijken de bitcoin met de net zo bekende beleggingscategorie, goud. Zowel goud als bitcoin, zeggen experts, worden gebruikt om het risico van inflatie af te dekken. Veel mensen kiezen ervoor om met goud te beleggen omdat het al zo lang een goede waarde van opslag vertegenwoordigt. De bewegelijkheid van de goudprijs is wel een vijfde van die van de bitcoin. Daarnaast heeft bitcoin in principe veel concurrentie van andere cryptovaluta, terwijl dat niet voor goud geldt.

Is de Bitcoin beter of toch goud?

Goud wordt al jarenlang beschouwd als de veilige haven. Hoewel de bitcoin een populaire nieuwkomer is, is het nog de vraag of de bitcoin de rol van goud kan terugdringen. Bitcoin en goud hebben aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere valuta, omdat ze relatief vrij schaars zijn. Er is een kans dat de bitcoin op een dag ophoudt met bestaan. Bitcoins zijn een nieuwere en een populaire investering, maar goud heeft door de eeuwen heen altijd haar waarde behouden. Het is nog maar de vraag of dat ook geldt voor de bitcoin. Kortom, beide hebben voor- en nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *