Tips

Het gebruik van vloercoating

Met vloercoating wordt vaak gewone acrylaatverf gebruikt. Deze verf wordt meestal toegepast op vloeren van werkplaatsen en fabrieken, locaties waar met veel chemische producten wordt gewerkt. Daarnaast kan vloercoating ook toegepast worden op vloeren in woonkamers. Door twee keer met een roller of de vloer heen te gaan krijg je al een prachtig resultaat. Waarom zou je voor vloercoating kiezen? Hieronder staan enkele redenen.

 

Vloercoating is gemakkelijk aan te brengen

Zoals al eerder werd gezegd, wordt vloercoating met twee lagen aangebracht. Je hoeft dus niet twee verschillende soorten verf aan te schaffen, maar doet alles met dezelfde coating. Ook zijn er geen speciale vloerwissers of ander gereedschap nodig om de vloer mee te bedenken, het enige dat je nodig hebt is een roller. Na het verdelen van de vloercoating mag de ondergrond tien uur niet belopen worden, daarna ben je vrij om te doen wat je wil! Een ander belangrijk weetje is dat de vloercoating op waterbasis is en daarmee geen schadelijke stoffen bevat. Het is zelfs nog mogelijk om voorafgaand aan het verven handmatig water aan de coating toe te voegen.

 

Stappenplan van het aanbrengen van de vloercoating

Voordat de vloercoating kan worden aangebracht is het van belang dat de vloer schoon is en geen vetten of stof meer bevat. Wanneer dit het geval is kan je alle plinten en eventueel roosters beplakken om te voorkomen dat deze in het verfproces worden meegenomen. Wanneer al deze stappen succesvol zijn doorlopen mag je de deksel van de vloercoating afhalen en deze mengen met behulp van een boormachine met speedmixer. Pas wel op! De verwerkingstijd van de coating is 45 minuten, zorg dus dat je daar rekening mee houdt. Dan is het eindelijk tijd voor het leukste gedeelte: het verspreiden van de vloercoating over de vloer. Na het aanbrengen van de eerste laag moet je 24 uur wachten voor de tweede laag aangebracht kan worden. Daarna kan het genieten van je prachtige vloer beginnen!

 

Verschillende opties voor de vloercoating

Nog niet helemaal tevreden over je vloer? Vloercoating is altijd hoogglans, wanneer je dit liever niet wil is er ook de mogelijkheid om de coating te matteren met behulp van een matte lak. Daarnaast kan je antislip korrels gebruiken om te voorkomen dat je over je prachtige vloer uitglijdt. Let wel op dat je deze korrels met de tweede laag van de vloercoating mengt.