facturatieoffice

Het oversluiten van een lening. Doen of niet?

Heb je verschillende leningen bij verschillende kredietverstrekkers? Weet je af en toe totaal niet meer welke rekening bij welke verstrekker hoort? Blijven de rekeningen en brieven zich opstapelen, doordat je het allemaal maar op één hoop blijft gooien? In dit geval kunnen wij je aanraden om je lening over te sluiten. Nog nooit van gehoord? Het scheelt je veel zorgen én geld!

Het oversluiten van een lening is het samenvoegen van meerdere leningen naar één en dezelfde kredietverstrekker. Het is enorm eenvoudig, efficient én je kunt het op elk door jou gewenst moment in laten gaan. Met een online vergelijkingswebsite, zoals die van Geld.nl, kun je de verschillen tussen de vele kredietverstrekkers in een handomdraai opvragen. Hierdoor kun je gemakkelijk zien welke kredietverstrekker het beste bij je situatie past. 

Positieve punten aan het oversluiten van een lening

Maar wat zijn de positieve punten aan het oversluiten van een lening nu eigenlijk? Bij het oversluiten van een lening bespaar je uiteindelijk op de rente. Je hoeft niet langer rekening te houden met de verschillende rentetarieven. Vanaf vandaag ga je verder onder één rentetarief, wat je enorm veel kopzorgen gaat schelen! Uiteindelijk scheelt dit je niet alleen aan chaos in je hoofd, maar ook behoorlijk in de kosten zelf. Je houdt hierdoor aan het einde van de maand meer geld over. Eventueel om zelfs je lening mee af te betalen! 

Negatieve punten aan het oversluiten

Let wel; Het kan dat er door je huidige kredietverstrekkers een boete wordt opgelegd op het moment dat je overstapt. Dit kun je terugvinden in de voorwaarden van de kredietverstrekker. Calculeer dit daarom altijd in bij uw uiteindelijke lening, wanneer u kiest de oversluiting bij één kredietverstrekker te doen. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Meer weten over het oversluiten van leningen? Kijk dan op Geld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *