Geen categorie

Hoe regel je de goedkoopste zakelijke energie?

Wanneer je begint met een eigen bedrijf of wanneer je een groot bedrijf overneemt, is het belangrijk om te weten wat je allemaal moet regelen. Een van de belangrijkste zaken is zonder twijfel het regelen van het juiste contract omtrent grootzakelijke energie. Werken in een kantoorpand zonder energieaansluiting lukt immers totaal niet. Maar: waar moet je zijn voor het regelen van een zakelijk energiecontract? En nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt voor je zakelijke energie? In dit artikel lees je meer over het regelen van de goedkoopste zakelijke energie voor jouw bedrijf.

Maak gebruik van een zakelijke energievergelijker

Wanneer je op Google ‘zakelijke energie’ invult, zie je honderden websites verschijnen. Niet echt een goed begin, wanneer je nog geen idee hebt waar je moet zoeken. Je kunt beter direct naar een website gaan waar een zakelijke energievergelijker te vinden is. Met zo’n energievergelijker weet je namelijk binnen no time welke energiedeal het beste bij jouw bedrijf past. Het enige dat je hiervoor hoeft te weten is je jaarlijkse energieverbruik of een schatting daarvan. Heb je geen idee wat je verbruik gaat zijn? Kijk er dan eens met een specialist op het gebied van zakelijke energie naar. Nadat je je gegevens en eventuele wensen hebt ingevuld, krijg je een divers aanbod te zien met aanbiedingen omtrent energiecontracten. Op basis daarvan kies je de goedkoopste uit. Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker waarmee je direct geld kunt besparen.

Let op de opzegtermijn van je energiecontract

Op het moment dat je een zakelijk energiecontract afsluit, is het al aan te raden om te kijken wat de opzegtermijn van je contract is. Net zoals bij energie voor consumenten zit er een opzegtermijn aan je zakelijke energiecontract. Hierbij geldt echter dat niet iedere energieleverancier dezelfde termijn hanteert. Dat betekent dat de ene energieleverancier misschien 30 dagen rekent, terwijl de ander een opzegtermijn heeft van maar liefst zes maanden! De reden dat het goed is om op de hoogte te zijn van deze opzegtermijn is omdat je niet te vroeg of juist te laat je energie op wilt zeggen. Ben je te vroeg dan krijg je te maken met een zogeheten opzegboete. Dat is een geldbedrag dat je moet betalen voor de energie die je in de resterende maanden nog af zou moeten nemen en voor zou moeten betalen. De energieleverancier heeft immers op basis van jullie afspraak energie ingekocht voor een bepaalde periode. Het is niet zo gek dus, dat je voor die energie moet betalen.

Einddatum van zakelijke energie is ook belangrijk

Naast de opzegtermijn moet je letten op de einddatum van je energiecontract voor je bedrijf. Je wilt namelijk ook niet te laat zijn met het opzeggen van je contract. Vergeet je je zakelijke energie op te zeggen en over te stappen dan kun je te maken krijgen met een stilzwijgende verlenging. Consumenten zijn redelijk goed beschermd wanneer het om energie gaat; bij zakelijke afnemers zit dit helaas anders. Het grote nadeel hiervan is dat je vervolgens nooit hetzelfde tarief betaalt als het scherpe tarief dat je had toen je je energiecontract nam. Op jaarbasis kan je met zo’n stilzwijgende verlenging wel duizenden euro’s extra kwijt zijn. Dat is ontzettend jammer van je geld, dus schrijf de einddatum net als de opzegtermijn aan het begin van je contract op. Op die manier profiteer je altijd van de goedkoopste zakelijke energie voor je bedrijf.