Je geld investeren of toch blijven sparen? Hier onze tips!

Wanneer je meer geld van je huidige geld wilt maken dan is het momenteel niet heel slim om je geld op de spaarrekening te laten staan. Met minimale rente, en zelf bijna negatieve rente zal het geld op je spaarrekening niet veel extra geld opleveren. Wil je gewoon een buffer hebben dan is het juist wel een slim idee om je geld op de spaarrekening te zetten. Toch is het goed om hierover na te denken. Geld op je rekening wordt namelijk steeds minder waard, niet direct in geld maar wel wat je er mee kan doen. Door toenemende inflatie wordt je geld steeds minder waard. Het is daarom slim om te kijken hoe jij je geld zo kan investeren dat het uiteindelijk meer geld wordt. Hierbij is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar wat voor soort investering bij jou past. In deze blog bespreken we een aantal van deze investeringen. Let op: dit is geen financieel advies maar alleen een aantal tips waar jij naar zou kunnen kijken.

Beleggen in goud

Beleggen in goud bestaat al erg lang en staat er om bekent dat het niet snel zijn waarde verliest. Je kan bij verschillende partijen goud kopen. Tip: koop goudmijnaandelen in plaats van het erts. Goudmijnaandelen kan je gemakkelijk via verschillende online brokers kopen. Bij deze online brokers kan je je gemakkelijk aanmelden en vervolgens kan je beleggen in goudmijnen.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed wordt steeds populairder. We zien steeds vaker dat mensen een tweede of zelf derde huis kopen. Wanneer je dit doet kan je bijvoorbeeld je huizen verhuren en daardoor maandelijks een passief inkomen opbouwen. Bij het kopen van verschillende huizen zorg je ervoor dat jouw geld uiteindelijk voor je gaat werken. Beleggen in vastgoed kan op verschillende manieren. Je kan huizen kopen en later direct weer verkopen voor een hogere prijs of je kan een huis kopen en deze vervolgens gaan verhuren.

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen kan op verschillende manieren. Net als bij goudmijnen kan je via een online broker gemakkelijk aandelen kopen. Zo kan je bijvoorbeeld investeren in groeiaandelen, waarde aandelen of in indexfondsen. Afhankelijk van hoeveel risico je wilt nemen kan je op deze verschillende manieren beleggen. Zorg er altijd voor dat je goed onderzoekt in wat voor soort bedrijven je gaat beleggen. Sta je er zelf helemaal achter? Wanneer je gaat beleggen is zelf onderzoek doen een van de belangrijkste dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *