Ontwormen hond en andere manieren om je huisdier gezond te houden

Honden zijn geliefde en populaire gezelschapsdieren. Het is belangrijk om goed voor je huisdier te zorgen. Daar komt soms meer bij kijken dan je denkt! Ontwormen hond, het inenten van je huisdier en het beschermen van je hond tegen vlooien en teken zijn allemaal erg belangrijk als het gaat om de gezondheid van je favoriete viervoeter. Hoe bescherm je jouw huisdier zo optimaal mogelijk? Lees hieronder meer over hoe je jouw hond zo optimaal mogelijk kan verzorgen.

Bescherm je hond tegen teken

Wandel je vaak met je hond in het bos? Dan is het aan te raden na elke wandeling je hond op teken te controleren. Zeker in de lente en de zomer zijn er veel teken te vinden in bossen, struiken en hoog gras. Het hele jaar door zijn er teken in Nederland, maar van maart tot en met oktober zijn ze het meest actief. Ze gedijen namelijk het beste in warmer weer. Honden zelf merken niet als ze door een teek zijn gebeten. Daarom is het belangrijk om dit als baasje zelf in de gaten te houden.

Hoe verwijder je een teek?

Is je hond gebeten door een teek? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe sneller je namelijk een teek verwijdert, hoe kleiner de kans is dat deze een ziekte overdraagt. Bij honden komen teken het vaakst voor bij hun liezen, in hun oren of bij hun oksels. Belangrijk dus om die plekken extra goed te controleren na een boswandeling. Een teek kan je veilig verwijderen met behulp van een tekenkaart of een tekentang. Daarnaast is het aan te raden je hond preventief tegen teken te beschermen. Dit kan door middel van een halsband, een pipet of een spray.

Waarom is ontwormen hond belangrijk?

Wormen kunnen bij jouw huisdier voor nare klachten zorgen. Het ontwormen van je hond is belangrijk om je huisdier te beschermen. Puppies moeten vaker ontwormd worden dan volwassen honden. Verwacht jouw hond een nestje? Dan is het belangrijk om dit in de gaten te houden. Het is aan te raden om je hond minstens vier keer per jaar te ontwormen. Voor ontwormen hond zijn er diverse producten te verkrijgen. Wormenkuren zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo heb je tabletten voor ontwormen hond, die je huisdier in moet slikken. Sommige honden weigeren echter tabletten in te nemen. Dan kan een pipet of een injectie een uitkomst zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *