Salarisadministratie uitbesteden? Dit is waarom

Vraagt u zich af of het uitbesteden van salarisadministratie uw bedrijf kan helpen? Aangezien salarisadministratie en fiscale verantwoordelijkheden tijdrovend en ingewikkeld kunnen zijn, maar toch essentieel, zijn bedrijfseigenaren steeds vaker op zoek naar het uitbesteden van deze functies.

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

De salarisadministratie uitbesteden biedt u de volgende voordelen: 

• Bespaar veel tijd

• Geen verrassingen achteraf

• Voorkom cruciale fouten

• Al uw administratie correct volgens de wet geregeld

• Al uw gegevens beveiligd opgeslagen

Bespaar tijd

Het maakt niet uit hoeveel werknemers een bedrijf heeft, de salarisadministratie vraagt om tijd en aandacht voor detail. Dit gaat vaak ten koste van kostbare tijd die anders zou kunnen worden besteed aan meer urgente zaken, zoals het opbouwen van inkomsten of het bedienen van klanten. Door de salarisadministratie uit te besteden aan een gerenommeerd bureau, heeft u meer tijd om u te concentreren op wat voor u écht belangrijk is. In veel gevallen bieden deze bureaus ook een verscheidenheid aan opties aan om tijdens de hele loonperiode zoveel mogelijk tijd te besparen. Zodra een bedrijf zijn eerste werknemer in dienst heeft genomen, zal de salarisadministratie elke loonperiode moeten gebeuren. Zoals hierboven vermeld, vereisen de complexiteit van de salarisverwerking een aanzienlijke tijdsbesteding op dagelijkse en wekelijkse basis – tijd die u elders niet kunt inhalen. 

Heeft u alles wel volgens de regels gedaan?

Salarisadministratiedata zijn ook nodig voor fiscale doeleinden. Het organiseren van deze informatie en het gemakkelijk toegankelijk houden voor toekomstige rapportering of levering aan een boekhoudkundige professional kan elke periode extra tijd in beslag nemen.

Maak geen fouten!

Fouten in de salarisadministratie kunnen frustrerend en kostbaar zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Voor werknemers kan een fout in de belastingaftrek tot onverwachte problemen leiden. Gemiste uren of verkeerd berekende salarissen kunnen ook onbedoeld het loon van een werknemer verlagen, wat kan leiden tot frustratie en blijvende wrok. Deze fouten kunnen een negatief effect hebben op uw werknemers en uiteindelijk resulteren in een overmatige belasting voor de werkgever én werknemer.

Voor de werkgever kunnen fouten in de salarisadministratie leiden tot boetes voor onjuist berekende belastingverplichtingen. Over het algemeen zijn ondernemers geen experts in de ingewikkelde wereld van de belastingregels van de overheid. Tegelijkertijd zijn ze wettelijk verantwoordelijk voor alle gevallen van een verkeerde voorstelling van zaken of het niet accuraat rapporteren van werkgelegenheidsbelastingen aan de overheid.

Deze fouten kunnen leiden tot controles en sancties en zelfs boetes – situaties die geen enkel bedrijf wil of nodig heeft.  Voorkom dit! Gezien al deze gecompliceerde taken en de kans op fouten, kan de salarisadministratie op de lange termijn meer kosten brengen dan wat u in eerste instantie zou kunnen besparen als u ervoor kiest om dit niet uit te besteden.

Bescherm uw data

Salarisadministratie is een complexe en potentieel risicovolle bedrijfsactiviteit. Zelfs met vertrouwde partners is er altijd een risico op identiteitsdiefstal, achterhouden van informatie of geknoei met bedrijfsgegevens voor persoonlijk gewin.

Het uitbesteden van de salarisadministratie aan een betrouwbaar, ervaren en erkend bureau kan extra veiligheid bieden voor uw vertrouwelijke gegevens. Een erkend salarisadministratiebureau investeert bovendien in veiligheidssystemen voor de opslag en bescherming van gegevens, eenvoudigweg omdat het deel uitmaakt van de dienstverlening aan klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *