schulden hebben

Schuldsanering aanvragen? Zo werkt het

Het is natuurlijk nooit prettig wanneer je in de schulden zit. Sterker nog, het is vaak een zeer stressvolle periode. Er komt vanalles op je af, en het liefst wil je alles zo snel mogelijk oplossen. Echter is het vaak zo, dat mensen dermate in de schulden zitten, dat ze het zelf niet zomaar op kunnen lossen. En in dat geval dien je vaak een schuldsanering aan te vragen. Dit is echter een lang proces, en is ook niet altijd mogelijk. Daarom vertellen we je in dit artikel graag hoe het precies in z’n werk gaat.

Financieel

Het doorlopen van een schuldsaneringstraject

Uiteraard moet je er altijd voor proberen te zorgen dat het niet zover komt, dat je de schulden die je hebt niet meer kunt betalen. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk, en dien je tot een oplossing te komen. En in veel gevallen betekent dit een schuldsanering. Maar een schuldsanering is niet altijd mogelijk. Je dient dit namelijk aan te vragen, maar het wordt niet altijd goedgekeurd. Een afwijzing voor schuldsanering, kan als reden hebben dat je als ondernemer al eerder dit traject hebt doorlopen. Het kan echter ook zo zijn, dat de rechter denkt dat je de schulden wél zelf kunt betalen.

Schulden

Word je eenmaal toegelaten tot het traject? Dan zal het zo’n drie tot vijf jaar duren totdat je het hebt doorlopen. Tijdens dit traject worden er een aantal zaken voor je verboden. Zo mag je geen opleiding genieten, en moet je ervoor zorgen dat je meer inkomen gaat vergaren.