Slimme manieren om geld te verdienen

Iedereen moet zijn of haar huur betalen, boodschappen doen en af en toe een keertje op vakantie. Daarnaast wil je waarschijnlijk ook af en toe de kroeg in, een museum bezoeken of iets anders leuks doen met je vrienden. Daarom is het fijn altijd een volle spaarrekening te hebben. Zit je even in geldnood? Geen probleem! In dit blog schrijf ik over een paar verschillende manieren om (snel) geld te verdienen.

Zoek een bijbaan

Eén van de meest voor de hand liggende opties is natuurlijk om een bijbaan te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld werken in de horeca, bij een winkelketen of als docent. Een baan in de buurt is makkelijk te vinden als je er even naar zoekt. Je kunt bijvoorbeeld ook een baan met opleiding doen, zodat je door kan stromen naar een hogere functie en meer kan verdienen. Bekijk de verschillende vacatures en zoek iets wat bij jouw past. Er zijn bijbaantjes voor iedereen!

Verkoop oude kleren

Een andere manier om snel geld te verdienen, is door je oude kleren of spullen te verkopen op het internet. Dit kan tegenwoordig met allerlei verschillende handige apps, zoals Vinted en Marktplaats. Heb je allemaal kleren die je nooit meer draagt? Of heb je ergens nog je grafische rekenmachine liggen? Zet het dan online! Maak goede en duidelijke foto’s van de dingen die je weg wilt doen, bedenk je prijs en plaats het op de app of website. Geef het niet te snel op als je niet meteen een reactie krijgt, maar plaats juist een aantal verschillende dingen. Wil het online niet lukken? Dan kun je er ook voor kiezen om met een kraampje ergens te gaan staan met je oude spullen. Dit kan bijvoorbeeld in de IJ-hallen in Amsterdam.

Oppassen

Als je op een leuke en makkelijke manier geld wilt verdienen, is oppassen een goed idee. Doe bij al je buren met kinderen een briefje in de bus, ga bij ze langs of download een oppasapp en stel deze in bij jou in de buurt. Oppassen is leuk om te doen je hebt er veel tijd voor jezelf als de kinderen naar bed zijn. Dan kun je bijvoorbeeld je (huis)werk maken of een boek lezen. Makkelijk geld verdienen, toch?

Lesgeven

Lesgeven is een interessante optie voor mensen die anderen iets kunnen leren. Kun je bijvoorbeeld heel goed een instrument bespelen en noten lezen? Dan kan je je inschrijven bij een muziekschool. Je kunt ook kiezen voor bijlessen, danslessen of yogalessen geven. Kijk naar waar je goed in bent en begin door mensen ervan op de hoogte te brengen dat je leerlingen zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *