Starten met beleggen? Eerst deze tips lezen!

Denk je erover na om te beginnen met beleggen? Dan is er een aantal zaken waarvan je goed op de hoogte moet zijn. Beleggen brengt de nodige risico’s met zich mee, maar gelukkig is er het een en ander wat je kunt doen om je tegen die risico’s te wapenen. Ik vertel je er in dit artikel meer over.

Start met de juiste kennis

Beginnen met beleggen zonder dat je over de juiste kennis beschikt is een absolute afrader. Lees je daarom eerst zo goed mogelijk in voordat je je eerste belegging doet. Een belangrijke tip daarbij is om je aan te sluiten bij een onafhankelijk beleggingsplatform zoals Beursgenoten.nl. Via zo’n onafhankelijk beleggingsplatform word je dagelijks voorzien van nieuwe inzichten en krijg je tips van ervaren beleggers. Dat kan dus zeer waardevol zijn!

Zorg voor spreiding in je portefeuille

Een van de meest belangrijke tips om het risico van beleggen te verkleinen is het aanbrengen van diversiteit in je portefeuille. Beleg dus bijvoorbeeld niet alleen in aandelen uit de tech-industrie, maar investeer bijvoorbeeld ook in andere markten zoals financials en energy. Op deze manier ben je namelijk veel minder kwetsbaar op het moment dat het met een bepaalde sector ineens een stuk minder goed gaat.

Beleg alleen met geld dat je kunt missen

Waarschijnlijk heb je van deze tip al eens gehoord, maar het kan niet vaak genoeg worden benadrukt: beleg alleen met geld dat je kunt missen en dat je in de toekomst ook niet verwacht nodig te hebben. Houd altijd een spaarpotje apart voor onvoorziene grote uitgaven, bijvoorbeeld voor auto-onderhoud of wanneer je wasmachine plots vervangen moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *