Geen categorie

Tips bij het gebruiken van noppenfolie

Verpakkingen en noppenfolie, het wordt meestal altijd wel in één adem genoemd. Het is makkelijk in gebruik, beschermt je producten goed en je kunt het makkelijk vast zetten met bijbehorende tape. Maar het gebruik van noppenfolie is niet eenvoudig. Daarom heb ik in deze blogs wat tips voor je opgeschreven die je hopelijk kunt gebruiken bij het verpakken van je materialen, je verhuisklus of andere gelegenheden waarbij noppenfolie handig kan zijn.

Binnenzijde of buitenzijde?

We doen het vaak verkeerd. Het gebruik van noppenfolie gebeurt vaak verkeerd om. Het is belangrijk om de bolletjes met lucht naar de binnenzijde te plaatsen voor zo goed mogelijke bescherming. Doe je dit niet, dan bescherm je eigenlijk niet zoveel en heb je ook kans dat de producten gaan schuiven. Zorg er dus altijd voor dat je de folie naar binnen draait voor het zo goed mogelijke resultaat bij verpakken.

Vastmaken met tape en labelen

Noppenfolie is niets meer dan een lange rol met bubbeltjesplastic. Je moet het dus nog wel even vastmaken aan je verpakkingen. Doe je dat niet, dan staat je straks met lege handen en liggen je kostbare spullen kapot op de grond. Dat is natuurlijk wat je altijd wil vookomen. Verpakkingstape kun je het beste bevestigen overal op de verpakking en niet alleen bij de randen. Als je dit alleen bij de randen doet, dan maak je het object kwetsbaar, het kan nu naar onder en boven glijden. Als je eenmaal je spullen hebt ingepakt moet je het direct labelen. Ingepakt met noppenfolie houdt in dat je niet goed meer ziet wat er in de verpakking zit. Schrijf dus direct op wat het is wat je hebt ingepakt en schrijf er eventueel ook bij in welke kamer het geplaatst moet worden. Dat is handig bij een verhuizing. 

Uitpakken

Als je dus slim bent geweest heb je de verpakkingen gelabeld met naam en kamer. Eenmaal aangekomen op bestemming kun je jouw spullen uitpakken. Het is net een verjaardagscadeau geworden. Helaas weet je door je eigen slimme en organisatorische vermogen helaas al wat er in zit. Gebruik een schaar of mesjes om de verpakkingen open te maken. Als je slim bent geweest met het verpakken heb je alles op dezelfde manier verpakt, zodat je dus niet eindeloos bezig bent met het uitpakken van je spulletjes. Dat zou een hoop moeite kunnen besparen.

 

Wanneer ga jij aan de slag met noppenfolie?