creditcard

Tips voor het aanvragen van een creditcard

Heb je interesse om een creditcard aan te vragen? Dat is begrijpelijk. Een creditcard is natuurlijk erg handig om te hebben. Maar wat is het nu eigenlijk precies? En wat zijn de voordelen en mogelijke nadelen ervan? Dat is voor veel mensen minder bekend. In dit artikel nemen we een aantal belangrijke zaken met je door. Lees dus snel verder.

Card

De mogelijkheden

Laten we beginnen bij wat een creditcard nu eigenlijk is. Het is zo dat creditcards vrij veel op bankpassen lijken. Echter zitten er wel degelijk verschil tussen beide zaken. Bij creditcards zullen de afschrijvingen namelijk maandelijks plaatsvinden. Terwijl dit bij een bankpas natuurlijk gelijk is. Tevens is het mogelijk om deze afschrijvingen gespreid te betalen, wat je meer ruimte biedt. Het is dus eigenlijk zo, dat een creditcard je geld voorschiet. En aan het einde van de maand betaal je dit terug. Maar het is meer dan dat. Je kunt namelijk ook gebruik maken van verzekeringen. Want doe je hier aankopen mee, dan kunnen je aankopen verzekerd zijn tegen diefstal, beschadiging en verlies. Tevens is het zo dat je regelmatig gebruik kunt maken van spaaracties, of een kortingsactie. Ook kun je met een creditcard over de hele wereld betalen. En dat is zeker niet het geval voor normale bankpassen. Daarmee kun je in Europa betalen, maar daarbuiten wordt het vaak een ander verhaal.

Credit kaarten

Deze voordelen verschillen per aanbieder, waardoor het slim is om verschillende aanbieders te vergelijken. Ook kun je dan de rentepercentages, en andere voorwaarden met elkaar vergelijken. Probeer dus vooraf enige moeite te steken in het vergelijken van verschillende aanbieders. Want dit kan je veel kosten voorkomen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een aanbieder kiezen die op het gebied van bijkomende voordelen beter bij je past.