Geen categorie

Tips voor het verhuizen

Verhuizen kan een hectische tijd zijn. Wat moet er mee naar het nieuwe huis en wat kan weggegooid worden? Zijn er wel genoeg dozen? Krijgen we alles op tijd ingepakt? Er wordt gezegd dat verhuizen één van de meest stressvolle dingen kan zijn die een persoon kan meemaken in het leven. Om deze reden zijn hier een paar tips om dit proces hopelijk iets makkelijker te maken.

Organisatie

As allereerst is het handig, zeker als het verhuizen erg hectisch verloopt, om een planning en checklist te maken. Ga per kamer af wat er ingepakt moet worden en wat er weg kan. Schrijf hierbij ook op wanneer dit allemaal gedaan moet worden. Een planning en checklist kunnen structuur in de dag brengen en zal het verhuizen een stuk overzichtelijker maken. Begin op tijd met het maken van de planning en met het inpakken van de spullen. Dingen zoals winterkleren (wanneer het zomer is), kunnen al vroeg in het proces in dozen gestopt worden. Dit geeft meer tijd naarmate de verhuisdag eraan zit te komen.

Een andere tip is om weg te gooien! Dit kan misschien een inkoppertje zijn, maar het is vaak genoeg voor gekomen dat er dozen vol met spullen meeverhuisd zijn waaruit er tientallen spullen vrijwel meteen weggegooid worden. Kijk dus goed naar de spullen en bedenk of het wel nuttig of belangrijk is om deze te houden. Een trip naar een tweedehands winkel of vuilstort kan ook nog eens verandering in de monotone dagen brengen!

Verhuisdozen

Iedereens grote vriend als het aankomst bij verhuizen: verhuisdozen! Let bij het verhuizen op de kwaliteit van de verhuisdozen. Wanneer deze oud en versleten zijn, kunnen ze eerder breken. Het levert veel frustratie en meer werk op, waar niemand op zit te wachten, zeker niet tijdens een verhuizing. Zorg er dus voor, voordat je begint met inpakken, dat de dozen van goede kwaliteit zijn. Let daarnaast ook op het gewicht dat in de doos wordt geplaatst. Dit is niet alleen omdat het ervoor kan zorgen dat een doos sneller kan scheuren als deze te zwaar is, het is ook nog eens niet fijn om te zware dozen te verhuizen. Houdt daarom een maximaal gewicht aan van rond de 15 tot 20 kilo.

Als een doos vol zit, schrijf erop wat er in zit. Het kan handig zijn om de dozen ook te nummeren, waarbij de nummers corresponderen met een kamer. Dit helpt enorm bij het uitpakken van de dozen en het overzicht te behouden wanneer alles verhuist is.

Bij het inpakken van de dozen, moet er goed gelet worden op wat er in de dozen gedaan wordt. Natuurlijk brengt dit duidelijkheid, maar het geeft ernaast veiligheid. Pak bijvoorbeeld breekbaar servies met hand- of theedoeken. Zo zal het servies minder snel breken.

Verhuizen van grote spullen

Voor grote spullen, zoals ladekasten of banken, kan een pallet erg handig zijn. Je kan een pallet verzenden met de grote of zware spullen erop, wanneer deze bijvoorbeeld niet in de auto passen. Er hoeft dus geen pick-up truck of trailer gehuurd te worden om de bank mee te nemen naar het andere huis. Dit werkt ook voor verhuizen naar een ander land.