Tips

Een videocamera blijft een goed idee

Weet je nog, lang geleden, dat je een feestje had bij je opa en oma thuis en dat je oom toen met een enorme videocamera op zijn schouder de kamer binnen kwam? Dat iedereen stil moest zijn en dat je recht in de camera moest kijken om je felicitatie uit te spreken naar je opa en oma? Dat toen net het bandje vol was en dat jij, met een flinke kleur, moest wachten tot je aan de beurt was? Dat waren me nog eens tijden! Gelukkig liggen die al ver achter ons. We kunnen nu zelfs met onze mobiel filmpjes opnemen en deze direct versturen. Daar komt geen videoband meer aan te pas! Toch kiezen veel mensen nog voor een videocamera. Hier zijn verschillende redenen voor.

Een videocamera voor je vlog

Natuurlijk kun je ook met je mobiel een vlog opnemen, maar het werkt met een videocamera toch net wat fijner. Het geluid wordt beter opgenomen en je kunt de filmpjes die je maakt gemakkelijker monteren tot een goed geheel. Vloggen (video-bloggen) is steeds meer in trek. Dat komt natuurlijk ook door de populaire app TikTok, deze app wordt door steeds meer mensen, jong en oud, ontdekt.

Een camera op je dashboard

In Amerika zie je dat al veel langer, maar het begint nu ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Een camera op je dashboard die vastlegt wat jij tegenkomt onderweg. Dit kan, zeker als je veel op de weg zit, zorgen voor een lagere verzekeringspremie. Je kunt namelijk precies zien hoe een ongeluk ontstond én hoe jouw auto of vrachtwagen daarop gereageerd heeft. Je ziet online veel filmpjes die gemaakt zijn met dashcams, vaak gaat het hier over extreme situaties en ongelukken. Als het goed is, blijft jouw dashcam alleen maar de saaie weg opnemen en gebeurt er verder maar weinig opmerkelijks.

Een camcorder is nog steeds leuk

Veel ouders schaffen nog steeds zo'n kleine videocamera aan als hun kindje net geboren is. Ze kunnen dan alles leuk documenteren voor later. Van de eerste hap met wortel tot het eerste stapje, van de eerste zwemles tot het behalen van hun C diploma. Het grote verschil met de camcorders van nu ten opzichte van die van vroeger is dat er geen bandjes meer nodig zijn. Alles wat je filmt wordt opgeslagen op een geheugenkaartje. En dit kun je, met een USB-kabel, weer gemakkelijk uploaden op je laptop en vandaar zó de cloud in. Je raakt dus geen filmpjes meer kwijt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *