Waarom is het hebben van een uitvaartverzekering belangrijk?

Je staat niet elke dag stil bij je uitvaart, hoe je graag ziet dat die verloopt. Nee, de meeste mensen staan hier niet graag bij stil. Maar het is wel belangrijk dat je weet dat het goed geregeld is. Dan moet je hier toch even aandacht aan besteden. Een uitvaart kost al gauw veel geld. Geld dat je zelf kunt sparen of waarvoor je een verzekering kunt afsluiten. Het afsluiten van een Monuta uitvaartverzekering kan makkelijk en snel op overstappen.nl. Wanneer je weet dat een uitvaart met een begrafenis al gauw tussen de € 8.500,- en
€ 11.000, – kost dan snap je ook waarom het belangrijk is om er even bij stil te staan. Er moeten keuzes gemaakt worden die voor iedereen moeilijk zijn. Door je keuze vooraf vast te leggen bespaar je jouw nabestaanden veel verdriet. Die keuzes hoeven niet tot in de puntjes te worden opgeschreven maar het is wel belangrijk dat jouw nabestaanden weten of jij begraven of gecremeerd wil worden. Maar ook of je een kerkdienst zou willen of een bijeenkomst in een rouwcentrum. Wanneer je wilt worden begraven moet ook duidelijk zijn waar je zou willen worden begraven. Je kunt dat tegen je nabestaande zeggen maar je kunt dat ook bij Monuta vastleggen in je eigen begrafenispolis.

Monuta heeft een combinatie-uitvaartverzekering

Wanneer je bij Monuta een combinatie-uitvaartverzekering afsluit ontvangen jouw nabestaanden bij jouw overlijden een pakket aan diensten én een vooraf vastgesteld bedrag. Met dat bedrag kunnen kosten die worden gemaakt voor de uitvaart worden betaald. Je kunt zelf kiezen hoe hoog je dit bedrag wilt hebben. Een ding is, zeker, met een combinatie-uitvaartverzekering, wordt alles in elk geval geregeld én krijgen jouw nabestaanden hulp. Zij bellen, bij jouw overlijden, naar Monuta en Monuta zorgt ervoor dat er iemand naar jouw nabestaanden toe gaat. Samen wordt dan alles besproken rondom jouw uitvaart. Met een combinatie-uitvaartverzekering zijn de kosten voor heel wat diensten (voor een deel) al gedekt denk hierbij aan:

·         Vervoer van de overledene naar een rouwcentrum

·         Verzorgen en opbaren van de overledene

·         Vervoer naar kerk, rouwcentrum, begraafplaats of crematorium

·         Standaard kist

·         Standaard 4 dragers voor de kist

·         Kerkhuur

·         Opstellen van een rouwkaarten (100 stuks), bedankkaarten en eventueel een advertentie voor in een dagblad

·         Standaard catering

·         Gebruik condoleanceregister

·         Bloemen

Niet alle kosten worden gedekt uit het dienstenpakket. Voor enkele zaken zal gebruik moeten worden gemaakt van het extra geldbedrag. Maar alles wordt wel tot in de puntjes verzorgd door Monuta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *