Waarom kiezen mkb’ers voor factoring?

Met mkb, ook wel ‘Midden- en kleinbedrijf’, wordt over het algemeen de bedrijvensector bedoeld van ondernemingen tot 250 werknemers. In België staat dit eerder bekend als mko (kleine of middelgrote onderneming). Vandaag de dag kiezen juist veel van dit soort bedrijven voor factoring mkb. Er zijn een aantal redenen waarom je als bedrijf voor factoring kan kiezen, welke we vandaag voor je op een rijtje zullen zetten. Wanneer je een mkb-bedrijf hebt, kan factoring in sommige situaties echt de uitkomst bieden en levert het aantrekkelijke voordelen op. Wil je weten wat factoring is en wat dit voor voordelen kan opleveren voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder. 

Wat is factoring?

Misschien heb je wel eens van de term factoring gehoord, misschien is dit de eerste keer. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Wanneer je aan factoring doet, neemt een extern bedrijf de afhandeling en de inning van je debiteurenposten over. Dit kan handig zijn wanneer je eigenlijk niet kunt wachten op de betaaltermijn van je opdrachtgever. Door middel van factoring zorg je er namelijk voor dat je sneller beschikt over het kapitaal dat nog bij de opdrachtgever zit. Afhankelijk van het gekozen factoringbedrijf, kan dit kapitaal je al in minder dan 24 uur worden uitbetaald. 

Factoring, iets voor jou?

Nu je weet wat factoring is, vraag je je misschien af of dit iets voor jou en je bedrijf kan betekenen. Factoring kan in veel situaties erg handig zijn en een echte uitkomst bieden. Bijvoorbeeld in de situatie die hierboven al even kort geschetst is. Is het voor je bedrijf van belang dat de cashflow geoptimaliseerd wordt en kun je niet te lang wachten op het betaaltermijn van je opdrachtgever? Dan kun je zeker eens overwegen om aan factoring te doen. Ben je benieuwd naar factoring en zou je wat meer informatie hierover willen? The Blue Factor – Factoring is een bedrijf gespecialiseerd in factoring voor mkb. Op hun website vind je hier meer informatie over, evenals hun werkwijze. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *