Waarom kiezen voor een last minute vakantie naar Curaçao

Wie wil er nou niet naar een tropisch eiland op vakantie? Een Last minute vakantie Curacao staat waarschijnlijk op vele mensen hun bucketlist. Curaçao is de ideale bestemming voor een ultieme zonvakantie. Heerlijk aan het strand hangen met een cocktail en als het te warm wordt dan spring je voor een verfrissende duik in de zee. De zon schijnt het hele jaar door op dit tropische eiland. 

Het weer op Curacao

Je kan Curaçao het hele jaar door bezoeken, omdat er een zomers en tropisch klimaat heerst. Je hoeft je dus niet druk te maken om een hoog- of laagseizoen. Je boekt je ticket wanneer jou dat uitkomt en kan hierdoor ook kiezen voor goedkopere tickets in het laagseizoen. Het is er dagelijks gemiddeld 28 graden met 8 uur zon per dag en de zee temperatuur is ongeveer 27 graden. Doordat er een noordoostenwind is heb je altijd verkoeling en hierdoor wordt het nooit te warm en blijft de gevoelstemperatuur aangenaam. 

Wat is er te doen op Curacao

Curaçao heeft 38 hagelwitte stranden en hieronder vallen ook vele kleine en rustige baaitjes. Ieder strand heeft zijn eigen karakter, aan de noordkust heb je een ruwe zee en daarom is het niet de beste plek om te gaan zwemmen. De overige stranden zijn kindvriendelijk en hebben rustig zwemwater. Je kan meer dan 60 duik- en snorkellocaties ontdekken. Afhankelijk van hoe ervaren je bent is er altijd een optie. De zee wordt al snel een stuk dieper en hierdoor kan je 5 tot 50 meter diep duiken en hoef je niet perse ver van de kust af. Er zijn prachtige koraalriffen en vele soorten vissen te bewonderen. Curaçao heeft een Nederlands tintje. De handelskade van Willemstad bevat koopmanshuizen in vele vrolijke tinten die een typische grachten stijl hebben. Het centrum van Willemstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en hier kan je landhuizen en voormalige plantagehuizen vinden. Het eiland is een mix van Nederlandse en Caribische invloeden. Als Nederlander zal je je niet ver van huis wanen op het tropische weer na. Je kan overal Nederlandse producten terugvinden.
Als je een natuurliefhebber bent en graag een wandeling maakt dan is het de moeite waard om de Christoffelberg te bezoeken. Dit is de hoogste punt op het eiland en geeft je een prachtig uitzicht. Het beste moment om deze klim te maken is vroeg in de ochtend vanwege het warme weer.
En uiteraard is er een bruisend nachtleven te ontdekken op het eiland. Er zijn vele discotheken en bars die dagelijks open zijn. In het weekend wordt er tot diep in de nacht gefeest zowel in de stad als in een van de vele beach bars.