facturatieoffice

Wat is online marketing en wat kun je er mee bereiken?

Online marketing is tegenwoordig de nieuwe manier voor bedrijven om geld te verdienen. Steeds meer en meer bedrijven maken gebruik van online marketing. Dit komt omdat het investeren van online marketing ook daadwerkelijk lijkt te werken. Jij vraagt je waarschijnlijk af: “Waarom is dat zo? Wat is online marketing eigenlijk? Ook jouw bedrijf kan meer geld verdienen door het gebruik van online marketing

Wat is Online marketing

Online marketing is een ontzettend breed begrip. Al het marketing dat zich op het internet plaatsvindt, is online marketing. Zo heb je social media marketing uitbesteden. Social media zijn platformen zoals Facebook en Instagram. Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van die platformen. Grote kans dus, dat jouw doelgroep dat ook gebruikt. Social media marketing is meer dan alleen het hebben van een social media account. Wil je echte resultaten boeken met social media? Dan moet je jouw doelgroep analyseren, content maken en content op de juiste manier uitvoeren. Veel bedrijven vinden dit best lastig. Lijkt dit jou ook een behoorlijke klus? Geen paniek! Je kunt namelijk social media marketing uitbesteden.

Bij social media marketing uitbesteden, laat je eigenlijk iemand anders het werk doen. Dit wordt vaak door een social media marketingbureau gedaan. Een bureau dat alles weet over online marketing. Daar hebben ze verschillende mensen, die overal veel vanaf weten.

SEO voor jouw website

Ook SEO is onderdeel van online marketing. Een erg groot en belangrijk deel zelfs. Dit gaat over hoe goed jouw website is. Elke website, wordt door Google uitgebreid onderzocht. Er wordt dan gekeken naar de snelheid van jouw website, hoeveel zoekwoorden jij op jouw site hebt staan, of de structuur wel goed is en nog veel meer. Google let op al deze factoren en bepaalt op basis daarvan waar in Google je komt te staan. Dit bepaalt dus of jij hoog in Google komt te staan of niet

 Ook Voor SEO bestaan professionals. Dit wordt een SEO specialist genoemd. Een SEO specialist weet alles over het verbeteren van jouw website en kan jou dus helpen om hoger in Google te staan. Hoger in Google staan, zorgt er voor dat meer mensen op jouw site gaan klikken. Dat betekent dus meer bezoekers en ook meer klanten!

Adverteren op Google

Je kunt je dus voorstellen, dat veel bedrijven bezig zijn met SEO. Maar wat als jij je daar helemaal niet mee bezig wilt houden? Het kost je te veel tijd en moeite. Wat doe je dan? Gelukkig bestaat er ook iets als SEO. Dit wordt ook wel adverteren via Google Ads genoemd. Google maakt namelijk reclames. Als je iets opzoekt op internet, zie je vaak een resultaat met daaronder “Advertentie” staan. Dit is dus een advertentie via Google Ads. Die mensen hebben er voor gekozen om een advertentie te plaatsen. Zo staan ze toch nog bovenaan.

SEA is een stukje simpeler dan SEO. Toch is over SEA ook een hoop kennis nodig. Wil je het écht goed aanpakken? Dan is het inschakelen van een Google Ads expert zeker een goed idee. Deze Google Ads expert weet namelijk alles over het adverteren op Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *