Weekendje Nijmegen

Nijmegen is een leuke stad waar van alles te doen is. Er zijn geweldige hotels te vinden in Nijmegen en zelfs hostels en Airbnb’s, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Nijmegen hotel of hostel? Vaak erg betaalbaar. Nijmegen is een prachtige stad in de provincie Gelderland. Nijmegen is ook een prima stad om een ​​dagje naar toe te gaan vanuit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Nijmegen is waarschijnlijk de oudste stad van Nederland. Nijmegen vierde in 2005 haar 2000-jarig bestaan. Het maakte vele jaren deel uit van het Romeinse Rijk. Moet je nagaan hoe lang Nijmegen al bestaat!!!

Monumenten

Volgende monumenten zijn zeker leuk om te bezoeken: stadhuis, glashius en de waltoren Belvédère. Het oude stadhuis van Nijmegen is te vinden in de Burchtstraat in Nijmegen. Het werd al gebouwd tussen 1554 en 1555 en ziet er mooi uit. De Sint-Jacobskapel of Glashuis is een kapel die in de 15e eeuw werd gebouwd als onderdeel van een ziekenhuis genaamd St. Jacobs. Later kwam er een glasfabriek, een school, opslagruimte, koeienstal, een weeshuis en zelfs een huis. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor tentoonstellingen en bruiloften. Ook de waltoren Belvédère moet je bezoeken. De toren van Belvédère was een wacht- of uitkijktoren in Nijmegen. Het werd gebouwd in het midden van de 15e eeuw en gerestaureerd in 1888.

Musea

Nijmegen heeft prachtige musea. Je hebt bijvoorbeeld het Afrika Museum. Daar kan je alles over Afrika vinden. Denk aan Afrikaanse kunst van nu, maar ook traditionele voorwerpen en nog veel meer. Al deze objecten vertellen een verhaal over het grote continent. Ook kan je van alles leren over de traditionele architectuur. Maar er zijn nog meer musea die je kan bezoeken in Nijmegen. Denk aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum en Museum Valkhof.

Brouwerij

Nijmegen heeft ook een mooi brouwerij de Hemel die je kan bezoeken. Je krijgt dan een uniek kijkje in de brouwerij. Door de weeks is het verstandig om een afspraak te maken. Maar in het weekend hoeft dat niet per se. Deze ambachtelijke bierbrouwerij in Nijmegen is de oudste ambachtelijke bierbrouwerij van Nederland en gevestigd in een van de oudste gebouwen van Nijmegen. Met een rondleiding kom je alles te weten over de bieren die hier geproduceerd worden, het proces en de technieken die gebruikt worden. Een bezoek aan de brouwerij gaat altijd gepaard met een proeverij van de producten die in de brouwerij worden gemaakt.

Waarvoor zou jij Nijmegen willen bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *