Financieel

Zo kun je besparen op je zorgverzekering!

Iedereen wilt natuurlijk zo min mogelijk kwijt zijn aan zijn of haar vaste lasten. Maar al helemaal ten tijde van een recessie is het natuurlijk lekker om iets extra’s over te houden. Zo kun je wat sparen en kun je een buffertje opbouwen voor wanneer het financieel wat minder gaat. Maar wat kun je doen om zoveel mogelijk te besparen op je zorgverzekering? Dat zullen we je in dit artikel uitleggen, lees daarom vooral even verder!

Vergelijk elk jaar

Je kunt jaarlijks natuurlijk overstappen van de ene zorgverzekeraar naar de andere. Als dit kan, doe het dan ook! Je kunt namelijk vaak veel geld besparen. Vooral aan het einde van het jaar loont het om allee verzekeraars eens op een rijtje te zetten en je huidige premie tegenover de anderen te zetten. Dit is vaak ook niet erg veel werk, want er zijn genoeg websites die dit klusje voor jou doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.zorgkiezer.nl en je weet zo of je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent!

Kom je in aanmerking voor toeslag?

Misschien is je inkomen dit jaar veranderd? Kijk dan eens of je niet in aanmerking komt voor een zorgtoeslag. Dit kun je makkelijk berekenen en zo kun je toch elke maand wat geld overhouden. Let er wel op dat wanneer je meer gaat verdienen dat je dit gelijk moet doorgeven anders moet je het teveel uitgekeerde bedrag namelijk weer terug betalen.

Daarnaast zou je eventueel nog kunnen kijken of het misschien loont om je eigen risico te verhogen of af te zien van een aanvullende verzekering. Kortom, genoeg opties en er is zeker een voor jou!