facturatieoffice

Zonnepanelen geïnstalleerd, en dan?

Het speelt al een tijdje, wel of geen zonnepanelen plaatsen. Is het voordelig, hoe lang duurt het voordat we dit terug verdient hebben, wat kost het allemaal? Allemaal vragen waar iedereen tegenaan loopt. Iedereen heeft er zijn eigen mening over. De een is enthousiast, de ander ziet het niet zitten. De tijden veranderen, en misschien is het dan nu toch de tijd om panelen te laten installeren. Nu liggen ze op het dak, en hoe kun je hier dan zo goed mogelijk gebruik van maken?

Voorbeelden om de terugverdientijd te verkorten

Als je zonnepanelen geplaatst hebt, moet je hier optimaal gebruik van maken om deze zo snel mogelijk terug te verdienen. Er zijn natuurlijk een aantal zaken die we kunnen veranderen in onze levensstijl waardoor de panelen ineens veel sneller terugverdiend zijn. Hoe dan zal je zeggen, simpelweg door meer elektra te gaan gebruiken. Elektrisch koken, elektrisch verwarmen, een warmtepomp, allemaal voorbeelden waarmee u geld kunt besparen en zo je zonnepanelen sneller terugverdiend. Maar weet je dat ook de aanschaf van een elektrische auto tweedehands hierbij helpt?

Een elektrische auto tweedehands aanschaffen

Met de aanschaf van een elektrische auto, kunt je de terugverdientijd enorm verkorten. Dat kan een nieuwe te zijn, maar een elektrische auto tweedehands aanschaffen geeft het meeste voordeel. Door je auto thuis op te laden, maak je optimaal gebruik van je zelf opgewekte elektra. Voorbeeld: een Tesla heeft een accu heeft vanaf 75 kWh tot zelfs boven 100 kWh? Dan is de rekensom niet zo moeilijk, de elektraprijs is gemiddeld 22 cent. 22 x 60 (accu is natuurlijk nooit helemaal leeg) is ongeveer 13 euro, voor een bereik van 350 km. Als je de auto twee keer per week moet laten, bespaar je 26 per week, ca. 120 euro per maand, dat is meer als € 1.400 per jaar. Hiermee heb je de zonnepanelen zo terugverdient.

Elektrische auto’s opladen doe je met Yeetpower.com

Op zoek naar zakelijk Full Operational lease

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *